Levering reisdocumenten rond de feestdagen voorjaar 2017

Op officieel erkende feestdagen produceert en levert producent Morpho geen paspoorten en Nederlandse identiteitskaarten.

In het voorjaar van 2017 gaat het om de volgende dagen:

  • Tweede Paasdag, maandag 17 april;
  • Koningsdag, donderdag 27 april;
  • Hemelvaartsdag, donderdag 25 mei;
  • Tweede Pinksterdag, maandag 5 juni.

Uitgevende instanties moeten rekening houden met extra levertijd van deze documenten.

Aanvragen spoeddocumenten

Aanvragen van spoeddocumenten moeten op de werkdag voorafgaand aan de feestdag vóór 16.00 uur bij Morpho binnen zijn. De spoeddocumenten worden dan de eerste werkdag na de feestdag geleverd. Als een gemeente de dag na een feestdag gesloten is, moet dit minimaal 72 uur van tevoren worden doorgegeven aan Morpho. Dit kan via e-mail: nl.om-pid@safrangroup.com.

Geen back-up maken

Op de algemeen erkende feestdag hoeft er geen back-up-disk geplaatst te worden in de RAAS-server (Reisdocumenten aanvraag- en archiefstation). Het systeem zal nog wel om 22.00 uur proberen een back-up te maken. Dit zal niet lukken doordat er geen disk in de back-up-unit zit.

De disk die normaal gesproken op de feestdag geplaatst had moeten worden, moet alsnog op de eerstvolgende werkdag worden geplaatst in de RAAS-server. Er wordt wel een systeemsignaal weergegeven over het niet plaatsen van een disk. U hoeft hier geen actie op te ondernemen.

Bereikbaarheid Servicedesk Identiteit & Diensten en Morpho

De Servicedesk Identiteit & Diensten en het kantoor van de producent Morpho zijn op de bovengenoemde dagen gesloten.

Bereikbaarheid Rijksdienst voor Identiteitsgegevens

Op de bovengenoemde dagen is ook het kantoor van de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens gesloten. Gemeenten en afnemers kunnen voor spoedeisende technische zaken contact opnemen met de Network Service Desk via het algemene telefoonnummer 088 900 1000.

Vragen?

Bij vragen kunt u terecht bij ons Contactcentrum: info@rvig.nl of via telefoonnummer 088 900 1000.