Partnerschap RvIG en Center for Identity Universiteit Texas

De Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RvIG) en het Center for Identity van de universiteit van Texas gaan een strategisch partnerschap aan. Per 21 juli 2017 zal RvIG plaatsnemen in de board of advisors van de universiteit.

Na deelname aan het ‘Identity Leadership Certificate Program’ van de universiteit van Texas in 2016 is een verkenning gestart naar een mogelijke samenwerking tussen RvIG en de universiteit. Er is bekeken welke producten en diensten de universiteit ontwikkelt en wat daarvan de meerwaarde zou zijn voor RvIG en de ontwikkeling van de Nederlandse persoonsgegevens en reisdocumenten.

Board of advisors Center for Identity

Als resultaat van deze verkenning is besloten een partnerschap aan te gaan met het Center for Identity van de universiteit en plaats te nemen in de board of advisors.

De board of advisors bestaat onder andere uit de Secret Service, US Navy, Federal Bureau of Investigation (FBI), Office of Biometrics Identity Management en Department of Homeland Security (DHS) en organisaties uit de private sector.

RvIG en Center for Identity

In de board of advisors kan RvIG zijn kennis en ervaring met betrekking tot persoonsgegevens en reisdocumenten inzetten. Samen met de partners van de board of advisors zal RvIG meepraten over de agenda van de wetenschappelijke onderzoeken van het Center for Identity. Daarnaast wordt onderzocht of de ontwikkelde producten en diensten van de universiteit toepasbaar zijn voor de Nederlandse publieke en private partijen.