Vooraankondiging vervangen mobiele vingerafdrukopname apparaat

Het afgelopen half jaar is de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RvIG) druk bezig geweest met de voorbereidingen om het Mobiele Vingerafdrukopname Apparaat (MVA) te vervangen. Wij stellen de gemeenten graag op de hoogte van de ontwikkelingen.

Nieuwe MVA

Met de keuze van het nieuwe MVA hebben wij zoveel mogelijk rekening gehouden met de gebruikerservaringen vanuit het veld. De keuze is gevallen op een zeer handzame kleine en lichte laptop. Naast de keuze van nieuwe hardware hebben we ook het uiterlijk en gebruik van de software aan deze tijd aangepast.

Het nieuwe MVA:

  • is een kleine lichte MVA-laptop
  • heeft een 1-vingerafdrukscanner
  • heeft een draadloze muis
  • krijgt een aangepaste tas
  • heeft software met een modern uiterlijk en gebruik

Uitrol en installatie MVA’s

De uitrol is gepland in het 4e kwartaal van 2017. Identiteit & Diensten B.V., de organisatie die de MVA’s installeert, benadert u voor het maken van een afspraak. Om de installatie van de nieuwe MVA’s zo soepel mogelijk te laten verlopen, vragen wij om uw medewerking.

Tijdens de MVA-installatie moeten de volgende medewerkers aanwezig zijn:

  • aanvraagstation-autorisatiebevoegde
  • MVA-beheerder
  • netwerkbeheerder

Het huidige (oude) MVA, inclusief de MVA-authenticatiekaart wordt na de installatie verpakt in een sealpack en op een later moment opgehaald door een waardetransport.

Als het huidige MVA en / of de MVA-authenticatiekaart niet aanwezig is bij de gemeente moet een proces verbaal worden opgemaakt door de politie. Dit proces verbaal moet gestuurd worden naar RvIG en Identiteit & Diensten B.V.