Aansluiting op systemen RvIG via Diginetwerk

De Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RvIG) is aangesloten op Diginetwerk. Bijna alle RvIG-systemen zijn nu via Diginetwerk beschikbaar. Voorlopig kunnen op dit moment alleen overheidsorganisaties van deze nieuwe mogelijkheid gebruikmaken. Als het voor u mogelijk is, dan adviseren wij zeker gebruik te maken van Diginetwerk.

Aansluiten op Diginetwerk

Lees meer over hoe u kunt aansluiten op Diginetwerk.

Vragen over aansluiting op Diginetwerk

Logius kan u adviseren en ondersteunen bij de keuze en aansluiting op Diginetwerk. Meer informatie hierover kunt u vinden op de website van Logius.

Diginetwerk

Diginetwerk is een veiliger alternatief dan het standaard ‘open’ internet voor het uitwisselen van gegevens tussen overheidsorganisaties. Het netwerk maakt een koppeling tussen de besloten netwerken van de overheid mogelijk. Via deze gekoppelde netwerken kunnen overheidsorganisaties onderling gegevens uitwisselen. Een voorbeeld hiervan is het opvragen van gegevens uit de GBA verstrekkingsvoorziening.

Diginetwerk maakt onderdeel uit van de Generieke Digitale Infrastructuur (GDI) van de overheid. Door aansluiting op Diginetwerk wordt een stap gemaakt om te voldoen aan de overheidsstandaarden in lijn met Digitaal 2017 en de toekomstige Wet GDI.