Aangepaste levering reisdocumenten in december 2017

Zoals ieder jaar zijn de procedures van de levering van reisdocumenten aangepast op en rondom de officiële feestdagen in de maand december.

In december 2017 zijn de officiële feestdagen:

  • Eerste kerstdag, maandag 25 december 2017
  • Tweede kerstdag, dinsdag 26 december 2017
  • Nieuwjaarsdag, maandag 1 januari 2018

Aanvragen spoeddocumenten

Aanvragen van spoeddocumenten moeten op vrijdag 22 december 2017 of 29 december 2017 vóór 16.00 uur door IDEMIA (voorheen Morpho) ontvangen zijn. De spoeddocumenten worden dan de eerste werkdag na de feestdag(en) geleverd.

Als een gemeente tijdens deze periode extra dagen gesloten is, moet u dit minimaal 72 uur van tevoren doorgeven aan IDEMIA. Dit kan via e-mail: servicedesk@identiteitendiensten.nl.

Levering reisdocumenten op officiële feestdagen

Op officiële feestdagen produceert en levert producent IDEMIA geen paspoorten en Nederlandse identiteitskaarten.

Als uitgevende instantie moet u rekening houden met een extra levertijd van aangevraagde documenten in deze periode.

Geen RAAS back-up maken

Op een officiële feestdag hoeft u geen back-up-disk te wisselen in de RAAS-server (Reisdocumenten aanvraag- en archiefstation). Het systeem zal wel om 22.00 uur proberen een back-up te maken. Dit zal niet lukken doordat er geen nieuwe disk in de back-up-unit zit.

De disk die u normaal gesproken op de feestdag had moeten plaatsen, plaatst u de eerstvolgende werkdag in de RAAS-server. Er wordt een systeemsignaal gegeven over het niet plaatsen van een disk. U hoeft hier geen actie op te ondernemen.

Bereikbaarheid RvIG, Identiteit & Diensten en IDEMIA

Het Contactcentrum van de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RvIG), de Servicedesk Identiteit & Diensten en het kantoor van de producent IDEMIA zijn op de feestdagen gesloten.

Gemeenten kunnen voor spoedeisende technische zaken contact opnemen met de Netwerk Service Desk van RvIG via het algemene telefoonnummer 088 900 1000.

Vragen

Als u nog vragen heeft kunt u terecht bij ons Contactcentrum: info@rvig.nl of via telefoonnummer 088 900 1000.