Gemeenten ontvangen A-nummers van inwoners met een koninklijke onderscheiding

Net als vorig jaar worden gemeenten ook dit jaar medio februari geïnformeerd over wie van hun inwoners een koninklijke onderscheiding (lintje) heeft.

De gemeenten krijgen de A-nummers van deze inwoners van de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RvIG) via een zogenaamd vrij bericht. Gemeenten moeten de A-nummers dan zelf verwerken om inwoners aan te kunnen schrijven.

Controle op wijzigingen

Ontvangt u medio februari 2018 een vrij bericht met A-nummers van RvIG? Let er dan op dat na deze verstrekking van A-nummers er nog steeds wijzigingen kunnen optreden in de gegevens van deze inwoners. U moet dit zelf in de gaten houden.

Gerechtvaardigd belang

De A-nummers van inwoners met een koninklijke onderscheiding worden verstrekt omdat gemeenten een gerechtvaardigd belang hebben bij deze gegevens over hun inwoners. Gemeenten hebben zo de gelegenheid om degenen met een koninklijke onderscheiding uit te nodigen voor bijzondere evenementen, bijvoorbeeld op of rond de verjaardag van de Koning op 27 april.