Checklist voor aanvraag paspoort of ID-kaart in het buitenland

De Rijksdienst voor Identiteitsgegevens heeft samen met het ministerie van Buitenlandse Zaken een vragenlijst met een handige checklist ontwikkeld voor de aanvraag van een paspoort of ID-kaart in het buitenland.

Documenten bij aanvraag paspoort of ID-kaart

Voor de aanvraag van een paspoort- of ID-kaart heeft u documenten nodig. Maak daarom eerst uw persoonlijke checklist op de website Nederlandwereldwijd. Na het invullen van een persoonlijke vragenlijst krijgt u een overzicht van de documenten die u nodig heeft. Ook ziet u onder het overzicht waar en hoe u een afspraak kunt maken voor de aanvraag. U kunt de checklist downloaden of printen en meenemen naar uw afspraak.

Het aanvragen van een nieuw paspoort of identiteitsbewijs in het buitenland kan bij: