Nieuwe toegang RNI in gebruik genomen door gemeente Goes

Het project Nieuwe Toegang RNI heeft een belangrijke mijlpaal behaald. De pilotgemeente Goes is sinds 21 juni jl. volledig overgeschakeld op de nieuwe toegang tot Registratie Niet-Ingezeten (RNI).

De RNI-applicatie is nu toegankelijk via de eigen werkplekken van de gemeente. Dit brengt een aantal voordelen met zich mee. De dubbele werkplekken en de aparte RNI netwerkverbinding zijn niet meer nodig. De balie is een stuk overzichtelijker. De eerste ervaringen in Goes zijn positief: de afhandeling van inschrijvingen gaat een stuk sneller.

Nu de overige 18 RNI-gemeenten

Na Goes zijn de overige 18 RNI-gemeenten aan de beurt om over te schakelen op de nieuwe toegang tot RNI. Het project voert intensief overleg met deze gemeenten om afspraken te maken over de implementatie.

De doelstelling is dat alle gemeenten nog in 2018 overgeschakeld zijn op de nieuwe toegang. De implementatie duurt maximaal drie maanden. Dat betekent dat de implementatie uiterlijk in september bij alle gemeenten gestart moet zijn. De implementatie is inmiddels gestart in de gemeenten Groningen, Westland, Doetinchem, Zwolle, Heerlen en Breda.