UPDATE: Succesvolle invoering wetswijziging levenloos geboren kind

Update 8 maart 2019: Tot en met 7 maart zijn ongeveer 5.500 kinderen geregistreerd. Wederom is het merendeel van de levenloos geboren kinderen bij beide ouders geregistreerd.

In het weekend van 2 en 3 februari 2019 hebben de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RvIG) en de gemeenten succesvol de nodige technische aanpassingen doorgevoerd, zodat het mogelijk is om een levenloos geboren kind te registreren in de Basisregistratie Personen (BRP).

Deze wetswijziging is voor veel ouders een emotionele gebeurtenis.  Het belang van deze wetswijziging blijkt wel uit de mooie, positieve media aandacht welke het heeft opgeleverd.

Uit cijfers blijkt dat in de eerste 4 dagen (maandag 4 tot en met donderdag 7 februari 2019) ruim 850 levenloos geboren kinderen zijn geregistreerd. Het merendeel van deze levenloos geboren kinderen is bij beide ouders geregistreerd.