Aansluiting op RvIG-systemen via Diginetwerk

Alle systemen van RvIG zijn beschikbaar via het Diginetwerk. Als (gemeentelijke) organisatie kunt u echter niet rechtstreeks koppelen met Diginetwerk. U moet kiezen uit een van de overheidsnetwerkpartijen die een koppeling met Diginetwerk voor u mogelijk kunnen maken.

Koppeling van overheidsnetwerken

Diginetwerk maakt een koppeling tussen de besloten netwerken van de overheid mogelijk. Via deze gekoppelde netwerken kunnen overheidsorganisaties onderling gegevens uitwisselen. Een voorbeeld hiervan is het opvragen van gegevens uit de GBA-Verstrekkingsvoorziening (GBA-V).

Diginetwerk maakt onderdeel uit van de Generieke Digitale Infrastructuur (GDI) van de overheid. Door aansluiting op Diginetwerk wordt een stap gemaakt om te voldoen aan de overheidsstandaarden in lijn met Digitaal 2017 en de toekomstige Wet GDI.

Aansluiten op Diginetwerk

Lees meer over hoe u kunt aansluiten op Diginetwerk.

Vragen over aansluiting op Diginetwerk

Logius kan u adviseren en ondersteunen bij de keuze en aansluiting op Diginetwerk. Meer informatie hierover kunt u vinden op de website van Logius.