Impactanalyse programma Verbeteren Reisdocumentenstelsel verschenen

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) heeft in opdracht van de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RvIG) recent een impactanalyse voor het programma Verbeteren Reisdocumentenstelsel uitgevoerd. De impactanalyse geeft inzicht in de uitvoerbaarheid en de impact van de verbetering van het reisdocumentenstelsel op de gemeentelijke organisaties.

Voor deze analyse zijn de gemeenten uit de klankbordgroep van het programma ondervraagd. Overall zijn de respondenten positief over de verbetering van het reisdocumentenstelsel, omdat dit leidt tot een efficiƫnter en beter aanvraag- en uitgifteproces van reisdocumenten. De impactanalyse heeft aanbevelingen opgeleverd voor een succesvolle implementatie bij gemeenten. In het programma VRS geven we een vervolgactie aan deze aanbevelingen.


Download het eindrapport van de impactanalyse VRS.