Gemeentelijke herindelingen per 1 januari 2021

Per 1 januari 2021 vinden 2 gemeentelijke herindelingen plaats, in de provincies Noord-Brabant en Groningen. Deze herindelingen leiden tot wijzigingen in de landelijke tabel 33 ‘Gemeententabel’.

Noord-Brabant

In de provincie Noord-Brabant gaan de 4 dorpen van de gemeente Haaren onderdeel uitmaken van 4 buurgemeenten. Het dorp Haaren wordt toegevoegd aan de gemeente Oisterwijk, Esch aan de gemeente Boxtel, Helvoirt aan de gemeente Vught en het dorp Biezenmortel wordt toegevoegd aan de gemeente Tilburg. In tabel 33 ‘Gemeententabel’ (zie ook onze website publicaties.rvig.nl) wordt de code 0788 (Haaren) met ingang van 1 januari 2021 beëindigd.

Groningen

In de provincie Groningen ontstaat de nieuwe gemeente Eemsdelta. De gemeente Eemsdelta ontstaat uit de gemeenten Appingedam, Delfzijl en Loppersum. Voor de gemeente Eemsdelta wordt in tabel 33 ‘Gemeententabel’ de nieuwe code 1979 opgenomen. Hierbij worden de codes 0003 (Appingedam), 0010 (Delfzijl) en 0024 (Loppersum) met ingang van 1 januari 2021 beëindigd.