Nieuwe editie LAA magazine gepubliceerd

De 24ste editie van het online LAA Magazine staat live, met interessante artikelen over de Landelijke Aanpak Adreskwaliteit.

In deze editie

Je leest meer over de richtlijnen die J&V heeft opgesteld voor het werken met algoritmen. Het artikel benoemt deze richtlijnen. De richtlijnen uit de Kamerbrief over het waarborgen tegen risico’s van data-analyses door de overheid zijn onderworpen aan een praktijktoets van LAA. Lees het artikel 'Meer duidelijkheid over data-analyses dankzij richtlijnen'.

De burgemeester van Krimpen aan de IJssel, Martijn Vroom, vertelt waarom hij zo enthousiast is over LAA. Ben je benieuwd? Lees het in het artikel 'Succesvol adresonderzoek begint met enthousiasme op de werkvloer'.

Verantwoord huisbezoek afleggen in coronatijd. Hoe doe je dat? Lees de ervaringen en aanpak van de gemeente Schiedam in het artikel 'Corona-uitbraak zet toezichthouders op scherp'.

Tenslotte blijkt uit het artikel 'Schijnverlating onderzoeken? Kijk altijd achter voordeur' hoe belangrijk de kwaliteit van goed onderzoek is bij het signaal schijnverlating. Sylvia Wam en Tycho Krom vertellen aan de hand van een casus waarom het signaal zo belangrijk is en wat er komt kijken bij het houden van een goed onderzoek.

Meer lezen?

Ben je sinds kort betrokken bij of benieuwd naar LAA? Kijk eens in eerdere edities van LAA Magazine. Of bezoek onze online community, Pleio-LAA, waar deelnemers aan LAA (na inloggen) nog meer informatie vinden.

Vragen of tips?

Laat het ons weten! Mail hiervoor naar info@rvig.nl.