Wijziging ondersteuning Internet Explorer vanaf 1 januari 2021

Om RvIG applicaties te benaderen wordt in veel gevallen gebruik gemaakt van webbrowsers, waaronder Internet Explorer versie 11 (of lager). Deze versie(s) lager dan versie 11 worden niet of nauwelijks meer onderhouden door Microsoft met alle veiligheidsrisico’s en performance problemen van dien. RvIG stopt vanaf 1 januari 2021 met het testen van nieuwe applicatiesoftware release tegen Internet Explorer, behalve voor  RAAS en AS.

Dit kan betekenen dat er, na uitrol van nieuwe applicatiesoftware release, een kans bestaat dat bepaalde functionaliteiten niet goed meer functioneren bij gebruik van Internet Explorer. Wij adviseren u om de opvolger Microsoft Edge te gebruiken.
 

Welke webbrowsers ondersteunt RvIG?

Naast Microsoft Edge ondersteunt RvIG vanaf 1 januari 2021 de volgende webbrowsers: Mozilla Firefox, Google Chrome en Google Chromium (dit geldt niet voor RAAS en AS). Wij adviseren u om altijd de laatste of één na laatste versie van deze browsers te gebruiken.
Het stoppen van de Internet Explorer ondersteuning geldt niet voor de hoog beveiligde RAAS en Aanvraagstation (AS) omgevingen voor Reisdocumenten.  Internet Explorer versie 11 zal voorlopig als webbrowser onderdeel uit blijven maken van deze omgevingen. 
 

Vragen

Voor vragen ten aanzien van uw webbrowser kunt u zich richten tot uw ICT dienstverlener. Met vragen m.b.t. de webbrowser op RAAS en AS kunt u zich wenden tot Identiteit & Diensten.