LAA Magazine 26 staat online

De 26ste editie van het online LAA Magazine staat live, met interessante artikelen over de Landelijke Aanpak Adreskwaliteit.

In deze editie informeren we je graag onder andere over:

De manier waarop we de schuldenproblematiek duidelijker in beeld proberen te brengen met een verbeterde vragenlijst voor LAA-gemeenten. 25 LAA-gemeenten zijn samen met het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) in 2019 een pilot gestart. Met succes. Dankzij een verbeterde vragenlijst voor gemeenten komt schuldenproblematiek duidelijker in beeld, waardoor sneller een betalingsregeling kan worden getroffen. Vanaf juni wordt de nieuwe vragenlijst bij alle deelnemende gemeenten in gebruik genomen. Lees het artikel 'Schuldenproblematiek duidelijker in beeld met verbeterde vragenlijst voor LAA-gemeenten'.

‘Vertrokken Onbekend Waarheen’, deze zogenaamde VOW-indicaties wil je als gemeente zo min mogelijk hebben. De gemeente Amsterdam legt met succes bestuurlijke boetes op bij overtredingen in de adresinschrijvingen waardoor het aantal VOW’s aanzienlijk daalt. Benieuwd hoe ze dat doen? Lees het interview met Stan Rouwenhorst, onderzoeker bij de afdeling Kwaliteit van de gemeente Amsterdam.
 
Het ontwikkelen van nieuwe risicosignalen begint met het identificeren van een (maatschappelijk) fenomeen. Als gemeente of (overheids)organisatie kun je een nieuw fenomeen met ons delen. Dus heb jij een idee en wil je samen onderzoeken of het ontwikkeld kan worden tot een nieuw signaal? Laat het weten. Wij kijken graag met jou naar de mogelijkheden! Lees het artikel ' Is jouw idee een nieuw risicosignaal?' om vast te weten hoe we het proces met jou zullen doorlopen.

Meer lezen?

Ben je sinds kort betrokken bij of benieuwd naar LAA? Kijk eens in eerdere edities van LAA Magazine. Of bezoek onze online community, Pleio-LAA, waar deelnemers aan LAA (na inloggen) nog meer informatie vinden.

Vragen of tips?

Laat het ons weten! Mail hiervoor naar info@rvig.nl