Declaratieformulier vervangen Nederlandse identiteitskaart

Burgers kunnen tot 1 september 2022 hun Nederlandse identiteitskaart met modelnummer 012 kosteloos laten vervangen. Deze identiteitskaart is uitgegeven tussen 4 januari 2021 en 17 maart 2021. Gemeenten kunnen de kosten voor het verstrekken van een vervangende identiteitskaart declareren bij RvIG.

Door activatie van de inlogfunctie op deze identiteitskaart kan het voorkomen dat de identiteitskaart met een documentscanner niet goed wordt uitgelezen. 

Gemeenten kunnen de kosten voor het vervangen van een identiteitskaart declareren via een declaratieformulier. Met één formulier kunnen meerdere identiteitskaarten gedeclareerd worden. Meer informatie over het declaratieformulier vind je in de werkinstructie hieronder.

Meer achtergrondinformatie over de storing vind je via de link onderaan dit bericht.