Nieuwe werkinstructie Signaleringcontrole artikel 24b paspoortwet

Begin 2022 is het uitvoeren van de signaleringcontrole in het aanvraag- en uitgifteproces reisdocumenten geautomatiseerd en is er direct toegang tot actuele informatie uit het Register Paspoortsignaleringen (RPS).

Een aantal gemeenten maakt al gebruik van de nieuwe werkwijze. Daarvoor is een nieuwe werkinstructie signaleringscontrole artikel 24b paspoortwet opgesteld. Ga naar de nieuwe werkinstructie.

De werkinstructie ‘Signaleringsprocedure artikel 24, onder b, Paspoortwet’ is bedoeld voor medewerkers van de backoffice die daadwerkelijk het proces gaan uitvoeren. Hierin staat een stappenplan dat de medewerker helpt te beslissen welke actie hij/zij moet ondernemen in een bepaalde situatie.

Maak je nog geen gebruik van de automatische signaleringcontrole, volg dan de oude werkinstructie.