Brochure 'Basisregistratie Personen: voor de overheid en voor u' nu ook in Oekraïens beschikbaar

Iedereen heeft de plicht om een geboorte of een verhuizing aan te geven bij de gemeente. Maar wat doet de overheid eigenlijk met al die gegevens van haar burgers? In de brochure De Basisregistratie Personen: voor de overheid en voor jou lees je daar meer over.

In de brochure staat welke persoonsgegevens er in de Basisregistratie Personen staan en waar ze voor gebruikt worden. We zetten jouw rechten en plichten op een rij. Je hebt bijvoorbeeld het recht om je gegevens op te vragen bij de gemeente en de plicht om zelf op tijd een verhuizing door te geven. Ook lees je in de brochure wat je kunt doen als je gegevens niet kloppen.

De brochure is beschikbaar in 15 talen. Naast Nederlands, Engels en Frans bijvoorbeeld ook Oekraïens, Farsi, Pools en Chinees.