Convenant Haal Centraal ondertekend

Op 17 november waren de gemeenten die meedoen aan Haal Centraal uitgenodigd in de Rijtuigenloods in Amersfoort, de meest centrale stad in Nederland. Daar vond de tweejaarlijkse Kennisdag van RvIG plaats. Een ‘centraal onthaal’ voor de gemeenten dus, met een speciaal feestelijk tintje: de ondertekening van het convenant voor deelname aan de pilot Haal Centraal.

Na mooie woorden van Michiel van der Veen, directeur Innovatie & Ontwikkeling van RvIG was het dan zover. Ursila Jaddoe-Harkhoe van gemeente Rotterdam en Marc de Rooij van gemeente Den Haag ondertekenden het convenant. Daarna was de beurt aan Bas den Hollander, Algemeen Directeur van RvIG om namens RvIG het convenant te ondertekenen. Dit heugelijke moment werd bezegeld met champagne en foto’s.

Ondertekening van het convenant Haal Centraal
Beeld: ©RvIG / Martijn Beekman
De ondertekening van het convenant Haal Centraal

Op de Kennisdag was nog meer aandacht voor Haal Centraal. Cathy Dingemanse en Frans Rijkers verzorgden twee workshops waarin alle voordelen van Haal Centraal aan bod kwamen: van dataminimalisatie tot gebruikersgemak, en van ‘loose coupling’ tot minder fouten.

Deelnemers

Er doen meer dan 20 overheidsorganisaties mee aan de pilot Haal Centraal. De deelnemers zijn: de Omgevingsdienst Midden-Holland, Provincie Zeeland, de Belastingdienst, Pensioenuitvoeringsorganisatie APG, Hyfen, Toeslagen, DUO. En de gemeenten Winterswijk, Den Haag, Hollands Kroon, Enschede, Amsterdam, ’s-Hertogenbosch, Horst aan de Maas, Venray,  Land van Cuijk, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg, Utrecht, Eindhoven en Breda.

Volgende stap

Na het ondertekenen van de intentieovereenkomst op 11 maart is het ondertekenen van het convenant op 17 november een belangrijke mijlpaal op de route naar de livegang. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de technische voorbereidingen om aan het einde van het eerste kwartaal van 2023 van start te gaan met de pilot die vier jaar zal lopen.