13 november Vooraankondiging: netwerkaanpassingen i.v.m. update RAAS

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata
-

Vanaf 1 juli 2019 zal het Reisdocumenten Aanvraag- en Archiefstation (RAAS) reisdocumenteninformatie (exclusief biometrie) versturen naar het Basisregister Reisdocumenten.

Voor het realiseren van het eID-stelsel heeft RvIG de opdracht gekregen een centraal Basisregister Reisdocumenten (BR) te bouwen. In dit basisregister wordt van elke reisdocumentaanvraag een kopie van de (aanvraag)gegevens opgeslagen. De decentrale RAAS’en blijven de authentieke bron van die gegevens.

Om de communicatie tussen de RAAS’en en het basisregister mogelijk te maken, is een aantal aanpassingen nodig op het lokale netwerk van gemeenten. Deze aanpassingen moeten door uw lokale netwerkbeheerder of contractpartij worden uitgevoerd. In de komende weken zal Identiteit en Diensten contact met u opnemen met meer informatie over de details van deze aanpassingen.