08 mei Herhaling: Update certificaten Reisdocumentenstelsel en vervanging PCIe kaart

Activiteitendata
-
Reisdocumenten

Belangrijk: Updates certificaten Reisdocumentenstelsel RAAS/AS en MVA verwerken vóór 14 juni a.s. (herhaling)
 

De certificaten voor de Aanvraagstations (AS), Mobiele Vingerafdrukopname-apparaten (MVA’s) en Reisdocumenten Aanvraag- en Archiefstations (RAAS) worden vervangen via een update. Nog niet alle locaties hebben dit gedaan. Het is belangrijk dat deze updates vóór 14 juni a.s. uitgevoerd worden. Ook de MVA’s moeten worden aangesloten (denk om het wachtwoord!) en deze update krijgen.

Als de certificaten niet op tijd zijn vervangen, werkt het aanvraagproces niet meer en moet de apparatuur vervangen te worden. De kosten hiervoor komen dan ten laste van de uitgevende locatie.

Om deze update te kunnen installeren, is het noodzakelijk dat genoemde apparatuur aan staat. Dat geldt ook voor de locaties die vanwege het Coronavirus gesloten zijn. Alle locaties hebben hierover een bericht en een installatiehandleiding ontvangen van ID&D.

Oorspronkelijk bericht:

De komende periode worden de certificaten in de Aanvraagstations (AS), mobiele vingerafdrukopname-apparaten (MVA’s) en Reisdocumenten Aanvraag- en Archiefstations (RAAS) vervangen. Dit gebeurt via een update.

Hiervoor is het noodzakelijk dat genoemde apparatuur aan staat, ook op de locaties die vanwege het Coronavirus gesloten zijn, omdat de updates anders niet geïnstalleerd kunnen worden. De locaties ontvangen van ID&D een aankondigingsmail en een installatiehandleiding voor deze update.

Het is belangrijk dat deze updates vóór 1 juni a.s. uitgevoerd worden. Ook de MVA’s moeten worden aangesloten (denk om het wachtwoord!) en deze update krijgen.
Als de certificaten niet op tijd zijn vervangen, werkt het aanvraagproces niet meer en moet de apparatuur vervangen te worden. De kosten hiervoor komen dan ten laste van de uitgevende locatie.
 
Vanaf 11 mei zullen bovendien de PCIe kaarten in de Aanvraagstations (AS) worden vervangen. ID&D plant hiervoor een afspraak in met de locaties in Nederland. Voor vervanging van deze kaarten in het Caribisch gebied worden later dit jaar afspraken gemaakt.