Overslaan en naar de inhoud gaan

Digitale identiteit

Intro

De wereld verandert. De maatschappij digitaliseert steeds meer. Ook zorgt globalisering voor een enorme toename in het aantal reisbewegingen van burgers wereldwijd en zijn ontwikkelingen op het gebied cybercrime en privacy actueel.

De Rijksdienst voor Identiteitsgegevens zorgt er daarom voor dat de technologie mee verandert en dat jouw gegevens veilig blijven.RvIG richt zich hierbij op betrouwbaar, veilig en inclusief en zorgt dat jouw privacy gegarandeerd blijft. We onderzoeken bijvoorbeeld of en hoe een digitaal paspoort of identiteitskaart daarin past. RvIG werkt samen met andere partijen aan technologische vernieuwingen en staat open voor nieuwe ideeën en samenwerkingsverbanden op het gebied van identiteitsgegevens.

Vragen?

088 900 1000
Maandag - Vrijdag 08:30 - 17:00 uur

Nieuws

  • Wijzigingen LO BRP 4.3

    Op 15 mei is versie 4.3 van het Logisch Ontwerp BRP (LO BRP) in werking getreden. In dit LO is één wijziging opgenomen, en één correctie op een eerder opgenomen wijziging. Hieronder lichten we de wijzigingen toe.

  • Aangepaste levering reisdocumenten

    Tijdens de feestdagen wordt de levering van reisdocumenten aangepast. Dit heeft gevolgen voor het doen van spoedaanvragen.

  • Levering LAA-signalen op 23 mei

    Per 15 mei aanstaande wijzigt de Wet basisregistratie personen (BRP) ten behoeve van de Landelijke Aanpak Adreskwaliteit (LAA).

Scroll naar boven