Overslaan en naar de inhoud gaan

Digitale identiteit

Intro

De wereld verandert. De maatschappij digitaliseert steeds meer. Ook zorgt globalisering voor een enorme toename in het aantal reisbewegingen van burgers wereldwijd en zijn ontwikkelingen op het gebied cybercrime en privacy actueel.

De Rijksdienst voor Identiteitsgegevens zorgt er daarom voor dat de technologie mee verandert en dat jouw gegevens veilig blijven.RvIG richt zich hierbij op betrouwbaar, veilig en inclusief en zorgt dat jouw privacy gegarandeerd blijft. We onderzoeken bijvoorbeeld of en hoe een digitaal paspoort of identiteitskaart daarin past. RvIG werkt samen met andere partijen aan technologische vernieuwingen en staat open voor nieuwe ideeën en samenwerkingsverbanden op het gebied van identiteitsgegevens.

Vragen?

088 900 1000
Maandag - Vrijdag 08:30 - 17:00 uur

Nieuws

  • Start vervolgonderzoek naar digitale pasfoto voor paspoort en identiteitskaart

    De Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RvIG) start met vervolgonderzoek naar het maken van een digitale pasfoto voor het paspoort en Nederlandse identiteitskaart op de locatie van de aanvraag. De eerste proef vindt plaats vanaf 11 december bij gemeente Lopik. De andere proeven staan gepland in januari en februari 2024 bij gemeenten Tubbergen, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag.

Scroll naar boven