Editie 10 online magazine van RvIG gepubliceerd

De 10e editie van de IDee is vandaag gepubliceerd. De IDee is het online magazine van de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RvIG).

In deze editie

In deze editie onder andere:

  • RvIG onderzoekt de haalbaarheid van een vID: een virtueel identiteitsbewijs in de vorm van een app op je mobiel. Dit wordt ook wel een ‘digitaal paspoort’ genoemd.
  • Self sovereign identity, SSI, kan mensen meer regie geven op hun eigen gegevens. In een artikel over SSI krijgt u een indruk van wat dit inhoudt en wat de relatie tot vID is.
  • Om het paspoort en de Nederlandse Identiteitskaart continu te optimaliseren, maken we gebruik van de kennis en praktijkervaringen van controleurs van deze reisdocumenten. We verzamelen deze feedback via de Dutch ID monitor.

U vindt alle edities van 'IDee' via onze kiosk op magazines.rvig.nl. Vanuit een bepaalde editie of een artikel ziet u steeds de menuknop linksboven in uw venster. Via dit menu vindt u de complete inhoud van de editie. Dus ook de artikelen die niet op de coverpagina staan. En abonnees van onze nieuwsbrief RvIG krijgen een attendering bij het verschijnen van een nieuwe editie.

We wensen u veel leesplezier!