Modelformulier autorisatiebevoegde RAP

Via dit formulier kun je de autorisatiebevoegde van het Reisdocumenten Aanvraag Portaal (RAP) binnen je organisatie doorgeven voor programma Verbeteren Reisdocumentenstelsel (VRS). Een autorisatiebevoegde RAP is onder andere bevoegd om gebruikers voor het RAP bij RvIG aan te melden of af te melden.

Toelichting Modelformulier aanmelden autorisatiebevoegde RAP

Autorisatiebevoegde RAP

Evenals bij het Reisdocumenten Aanvraag- en Archiefstation (RAAS) wijst het bevoegde orgaan zoals een burgemeester, gezaghebber of gouverneur, minimaal twee personen aan als autorisatiebevoegde voor het RAP. De bevoegdheden en verantwoordelijkheden zijn vergelijkbaar met een autorisatiebevoegde voor het RAAS. Zo is een autorisatiebevoegde RAP onder andere bevoegd om gebruikers voor het RAP bij RvIG aan te melden of af te melden. Om als autorisatiebevoegde gebruik te kunnen maken van het RAP dient de autorisatiebevoegde ook nog aangemeld te worden als gebruiker.

Aanmeldproces

Het aanmeldproces gaat als volgt:

 1. Vul het formulier ‘modelformulier aanmelden autorisatiebevoegde RAP’ volledig in. Dit formulier vind je op deze pagina.
 2. Het formulier dient te worden ondertekend door het bevoegde orgaan of door een gemachtigde. Dit kan bijvoorbeeld ook een afdelingshoofd zijn.
 3. Je verstuurt het formulier via de volgende beveiligde link: https://securetransfer.rijkscloud.nl. Securetransfer maakt het mogelijk om veilig bestanden uit te wisselen.
 4. Vul de gegevens in zoals hieronder:

  Gegevens medewerker
  Naam: RvIG
  E-mailadres: info@rvig.nl

  Je gegevens
  Naam: Jouw eigen naam
  E-mail: Jouw eigen e-mailadres
   

 5. Na het invullen van de velden klikt u vervolgens op de button << volgende >>. U ontvangt hierna een bevestiging dat er een mail met een link naar uw – zojuist ingegeven – e-mailadres is gestuurd. Door op de link in de mail te klikken wordt u doorgeleid naar een vervolgscherm waar u de mogelijkheid heeft het meldingsformulier te uploaden en deze vervolgens te versturen naar RvIG.