Shirley en Harm

Op basis van jouw gegevens bij verschillende overheidsorganisaties worden veel zaken geregeld. Het is dus belangrijk dat jouw gegevens kloppen. Soms gaat er iets fout. En dat kan vervelende gevolgen hebben. Hoe los je dat op?

Shirley woont al haar hele leven in Nederland. Haar verbazing was dus groot, toen ze erachter kwam dat ze niet meer ingeschreven stond in haar woonplaats. Volgens de gemeente was Shirley al enige tijd verhuisd naar het buitenland en haar nieuwe thuisland was onbekend. 

Shirley nam daarop meteen contact op met haar gemeente en mijnoverheid.nl. Helaas kwam ze daar niet verder. Heel vervelend, want als je nergens meer ingeschreven staat, kan dat grote consequenties hebben.

Gelukkig wist Shirley vrij snel het Meldpunt Fouten in Overheidsregistraties te vinden. En zo kwam ze in contact met medewerker Harm. 

Samen met Harm heeft Shirley het meldingsformulier ingevuld en vervolgens ging Harm op zoek naar contactpersonen die Shirley verder konden helpen. Omdat Harm weet hoe je bij overheidsorganisaties de juiste mensen kunt vinden, duurde het niet lang voordat hij bij de gemeente van Shirley de juiste persoon had gesproken.

Shirley kon makkelijk bewijzen dat ze toch écht niet naar het buitenland was verhuisd en daarom konden haar gegevens binnen tien dagen door de gemeente worden aangepast. 

En Shirley? Die gaat heus nog wel eens naar het buitenland. Niet om te verhuizen, maar gewoon lekker op vakantie. Missie geslaagd.