Overslaan en naar de inhoud gaan

Wijziging verpakking levering reisdocumenten

De Rijksoverheid streeft naar structurele verduurzaming van diensten en producten. Identiteit en Diensten B.V. vindt het belangrijk om daaraan bij te dragen. Daarom wordt gezocht naar milieubewuste alternatieven voor de geleverde diensten. Een voorbeeld daarvan is de levering van de reisdocumenten.

Jaarlijks worden miljoenen reisdocumenten geproduceerd en bij uitgevende instanties bezorgd, in de kenmerkende groene doosjes. Het bedrukken van de doosjes heeft een negatief effect op het milieu. Inkten worden chemisch geproduceerd, bevatten schadelijke stoffen en hebben invloed op de recyclebaarheid van karton. Door de doosjes niet meer te bedrukken, dragen we een steentje bij aan het verlagen van de CO2-uitstoot.

Toelichting wijziging

De groene doosjes zullen geleidelijk worden vervangen door onbedrukte, bruine doosjes. Om verspilling tegen te gaan, maakt ID&D eerst de voorraad op. De eerste bruine doosjes komen in februari 2023 in omloop. Afgezien van de kleur, zijn de doosjes identiek (zie onderstaande afbeelding).

Voor meer informatie kun je contact opnemen met servicedesk@identiteitendiensten.nl of telefonisch via het nummer: 023-7995666.

Image
Wijziging verpakking levering reisdocumenten van groene naar bruine verpakking. Links de huidige, groen bedrukte verpakking met adressticker en zegel. Rechts de onbedrukte, bruine (natuurlijke kartonkleur) verpakking.

Links de huidige, groen bedrukte verpakking met adressticker en zegel. Rechts de onbedrukte, bruine (natuurlijke kartonkleur) verpakking.

Delen

Scroll naar boven