Toelichting formulier aanmelden gebruiker RAP

Dit modelformulier is bedoeld om een gebruiker voor het Reisdocumenten Aanvraagportaal (RAP) aan te melden. In de toelichting lees je een uitleg over het modelformulier aanmelden gebruiker Reisdocumenten Aanvraag Portaal (RAP) Ook biedt de toelichting een stappenplan voor het beveiligd delen van het formulier via Secure Transfer.

Gebruiker RAP

Een gebruiker voor het Reisdocumenten Aanvraagportaal (RAP) kan alleen worden aangemeld door een autorisatiebevoegde RAP binnen je organisatie.

Aanmeldproces

Het aanmeldproces gaat als volgt:

  1. Vul het formulier ‘modelformulier aanmelden gebruiker RAP’ volledig in. Dit formulier vind je in de bijlage van de aansluitinstructie RAP en op www.rvig.nl.
  2. Het formulier dient te worden ondertekend door een autorisatiebevoegde RAP binnen je organisatie.
  3. Je verstuurt het formulier via de volgende beveiligde link: https://securetransfer.rijkscloud.nl. Securetransfer maakt het mogelijk om veilig bestanden uit te wisselen.
  4. Je krijgt het onderstaande scherm getoond. Klik op <<volgende>> om verder te gaan.
  5. In het volgende scherm vul je in:

Gegevens medewerker
Naam: Je vult hier in: RvIG
E-mailadres: In dit veld vul je het volgende e-mailadres in:
info@rvig.nl
Je gegevens
Naam: je naam
E-mailadres: je e-mailadres
Na het invullen van de velden klik je op << volgende >>. Je ontvangt hierna een bevestiging dat er een mail met een link naar je - zojuist ingevulde - e-mailadres is gestuurd.

  1. Door op de link in de mail te klikken word je doorgeleid naar een vervolgscherm waar je de mogelijkheid hebt het formulier te uploaden en deze vervolgens te versturen naar RvIG. Bij het onderwerp kun je ‘aanmelden gebruikers RAP’ vermelden.
  2. Op het moment dat RvIG je formulier heeft verwerkt, ontvangt de autorisatiebevoegde een bevestiging per mail met meer informatie over de gegevens van het gebruikersaccount.