Editie 16 van de IDee is gepubliceerd

De 16e editie van de IDee staat live. De IDee is een online magazine van de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RvIG). Alle artikelen zijn te vinden via de menuknop links bovenaan. 

In deze editie lees je onder andere over:

  • Komend najaar start de pilot ‘Haal Centraal’. Vijftien gemeenten gaan aan de slag met de nieuwe API-structuur, waarmee ze gegevens rechtstreeks afnemen uit de BRP. In het artikel Rechtstreeks de BRP bevragen met nieuwe API vertellen enkele deelnemers wat de pilot gaat brengen.
  • Komende zomer wordt de nieuw vormgegeven Nederlandse identiteitskaart geïntroduceerd, met vingerafdrukken en met het BSN van de houder in de vorm van een QR-code. In het artikel De Nederlandse identiteitskaart vernieuwt verder lees je wat er gaat veranderen en waarom.
  • Op 15 maart 2021 is het rapport Evaluatie Landelijke Aanpak Adreskwaliteit 2020 aangeboden aan de Tweede Kamer. Het artikel LAA is volwassen geworden  geeft hierover een korte uitleg en achtergrond.
  • In de rubriek Kort nieuws  lees je over het nieuwe meldpunt MFO. Recent is de informatie over het MFO op onze website uitgebreid met verschillende animaties. Tot slot wordt uitgelegd waarom de naam van het CMI is veranderd.