Samen scherp op aanvraag en uitgifte

Alle Nederlanders reizen en identificeren zich met een paspoort of identiteitskaart. Deze identiteitsdocumenten dragen bij aan de betrouwbare identificatie van personen. Niet alleen aan de grens, maar ook bij de aanvraag van belangrijke middelen en diensten, bijvoorbeeld bij het aanvragen van een uitkering.

Het is belangrijk dat de aanvraag en uitgifte van elk paspoort of identiteitskaart goed en zorgvuldig verloopt. Het gaat om meer dan alleen het aanvragen en overhandigen van het document. Het gaat om vakmanschap. Jij stelt immers iemands identiteit vast. Een verantwoordelijke taak: je beschermt ieders identiteit, signaleert potentiële fraude met een identiteitsdocument en draagt bij aan de betrouwbaarheid van het Nederlandse paspoort. Om dit goed en vakkundig te doen gebruik je de beschikbare voorschriften en werkinstructies.

Om samen scherp te zijn én blijven op de aanvraag en uitgifte van identiteitsdocumenten worden voorlichtingsmiddelen ontwikkeld. Hiervoor gaan wij in gesprek met (grens)gemeenten, het ministerie van Buitenlandse Zaken, Koninklijke Marechaussee en de Kabinetten en Burgerzaken in het Caribisch deel van het Koninkrijk. We inventariseren wat jou en je collega’s helpt om het werk goed te kunnen doen. Waar loop je tegenaan en/of wat ontbreekt er?

Want wat doe je als je bij de aanvraag van een paspoort twijfelt aan de identiteit van iemand aan de balie? Of als iemand nog net voor sluitingstijd een spoedaanvraag voor een identiteitsdocument doet en je vertrouwt het niet? Hoe organiseer je functiescheiding? Kortom, hoe zorg jij dat je samen scherp blijft op aanvraag en uitgifte?

Voor handvatten en tips kun je per thema gebruik maken van de beschikbare informatie en middelen. De linkjes vind je bovenaan deze pagina.