RvIG'er in beeld: Joshua Bannor

Joshua Bannor is sinds drie jaar Financieel adviseur bij RvIG. Zijn werk bestaat uit het bewaken van budgetten van de onderwerpen uit zijn portfolio. We spraken hem over zijn werk, zijn motivatie en zijn ervaringen. 

Hoe kwam je bij RvIG terecht?

Ik ben bij RvIG terecht gekomen via een oud-collega bij het ministerie van Justitie en Veiligheid. Zij was benaderd door een recruiter, maar sloeg de functie af. Wel adviseerde ze de recruiter om met mij contact op te nemen. Twee sollicitatierondes later tekende ik mijn contract bij RvIG.
Mijn sollicitatieprocedure ging voor mijn gevoel wel gemakkelijk. De dochter van mijn leidinggevende had, net als ik, een hele collectie aan Lego Technic auto’s en een liefde voor de club Feyenoord, dus dat maakte het gesprek alleen maar makkelijker. 

Hoe ben je binnen het team verwelkomd?

Het team heeft mij met open armen verwelkomd. Zo werd ik uitgenodigd voor het afdelingsuitje in april, terwijl ik pas in juli zou beginnen. 
Ik heb met iedereen in het team een goede verstandhouding en daar voel ik me prettig bij.

Hoe ervaar je de sfeer?

Ik ben van mening dat wij het gezelligste team binnen RvIG hebben. Het leuke van onze afdeling is dat het niet alleen maar gezelligheid is, maar dat er ook keihard gewerkt wordt. Een mooie balans.

Vertel eens wat over je rol als Financieel adviseur, wat houdt dat in?

Als Financieel adviseur werk ik bij de afdeling Bedrijfsvoering. Tot mijn portfolio behoort: Reisdocumenten, eIDAS (Electronic Identities And Trust Services) en alle onderliggende projecten. In totaal zijn we met 3 Financiële adviseurs, ieder met een eigen portfolio. We verantwoorden ons alle drie aan de controller, die heeft een totaalbeeld van alle diensten en producten van RvIG en de daarbij behorende kosten en baten.

Waaruit bestaat jouw werkdag/werkweek?

De veiligheid en betrouwbaarheid van identiteitsgegevens waarborgen is de belofte die RvIG aan de burger doet. Met mijn werk draag ik hieraan bij door het bewaken van de budgetten die verbonden zijn aan de onderliggende projecten, producten en diensten. Ik informeer en adviseer de verschillende betrokkenen binnen en buiten het agentschap over het verloop van de budgetten. Denk hierbij aan de projectleiders en het managementteam, maar ook beleid control, wat belegd is bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). Voor de reguliere diensten is dat periodiek en voor projecten is dat op ad-hoc basis. Vooral voor projecten is het van belang om de financiële gevolgen van elk besluit helder in kaart te brengen, zowel voor de korte als de lange termijn.

Ook houd ik mij bezig met het Besluit paspoortgelden en bereken ik samen met mijn collega’s binnen BZK de tarieven voor alle reisproducten. Deze worden jaarlijks herzien van nieuwe tarieven en soms nieuwe producten (type reisdocumenten). Tot slot ondersteun ik, samen met de andere adviseurs,  de controller bij het opstellen van de jaarrekening en de begroting.

Wat maakt je gelukkig in je rol als Financieel adviseur bij RvIG?

Voor mij is bewegingsvrijheid een essentieel recht van ieder mens. Met mijn werk draag ik hieraan bij. Met mijn werk optimaliseer en beveilig immers de bewegingsvrijheid van de mens. Ik besef dat mijn adviezen, berekeningen en ramingen zowel direct als indirect gevolgen hebben op de burger. De tarieven die in het Besluit paspoortgelden door mij worden berekend hebben direct effect op wat de burger aan een uitgevende instantie betaalt voor een reisdocument, dus een paspoort of een identiteitskaart. Daarnaast gebruiken wij deze inkomsten voor het beheer van verschillende systemen, maar ook om nieuwe innovatieve projecten te financieren ter verbetering en bescherming van de identiteitsgegevens. Dat zijn gelden van de burgers die dus zorgvuldig moeten worden ingezet. Dat schept verantwoordelijkheid. Het is wellicht niet groot, maar van betekenis kunnen zijn geeft mij echt voldoening.

Waar ik ook gelukkig van word is dat ik iedere keer iets nieuws doe. Dat maakt het werk uitdagend. Ik merk ook dat er voldoende ruimte en flexibiliteit is om met eigen initiatieven te komen, wat mijn creativiteit prikkelt. Ja, ik heb het echt naar mijn zin bij RvIG. 

Joshua Bannor 2
Beeld: ©RvIG

Even voorstellen:

Na het afronden van zijn studie International Management aan de Universiteit van Tilburg is Joshua begonnen als adviseur bij de Bedrijvendendesk van Rabobank. Later groeide hij door tot Finance Professional bij diverse opdrachtgevers van Eiffel. Ook heeft hij voor de Gemeente Tilburg gewerkt. 
Joshua heeft veel hobby’s; van sneakers en strips verzamelen tot koken. Joshua is graag met taal bezig; hij leest en schrijft graag. Even lief spant hij zich in bij de fitness of het basketbalterrein.