Overslaan en naar de inhoud gaan

Actueel

 • Wijzigingen in de BRP per 1 oktober

  Vanaf 1 oktober is een nieuwe versie van het Logisch Ontwerp (LO) BRP van kracht. Dit LO 4.5 bevat de volgende wijzigingen:

 • VNG, NVVB en RvIG ondertekenen afsprakenkader LAA

  De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), de Nederlandse Vereniging voor Burgerzaken (NVVB) en de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RvIG) hebben op donderdag 14 september het afsprakenkader Landelijke Aanpak Adreskwaliteit (LAA) ondertekend. Deze ondertekening vormt een mooie afronding van de wettelijke inbedding van LAA in de wet BRP.

 • Melding maken van nieuwe inschrijvingen op een woonadres

  Gemeenten schrijven burgers die aangifte doen van een nieuw adres in op dit nieuwe adres. Toch kan het voorkomen dat een burger zich – al dan niet met opzet – laat inschrijven op een reeds bewoond adres zonder dat de huidige bewoner dat weet. De huidige bewoner kan hier problemen van ondervinden, zoals post voor deze spookbewoner, deurwaardersbezoek of een afwijzing voor een toeslag omdat het inkomen van deze spookbewoner wordt meegeteld. Het informeren van de huidige bewoners kan het herstellen van foutieve inschrijvingen versnellen.

 • Webinar veranderingen zelfevaluatie BRP

  De vragenlijst voor de zelfevaluatie BRP is dit jaar veranderd. De Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RvIG) organiseert samen met de Nederlandse Vereniging voor Burgerzaken (NVVB) een webinar om deze veranderingen toe te lichten.

Scroll naar boven