Overslaan en naar de inhoud gaan

Actueel

 • Zelfevaluatie 2024: Invullen vragenlijsten van start via de kwaliteitsmonitor en de ENSIA-tool

  Op 1 juli is de zelfevaluatiecyclus BRP over 2024 voor alle Nederlandse gemeenten gestart.
  Jaarlijks voeren de gemeenten een verplicht onderzoek uit naar de inrichting, werking en beveiliging van de basisregistratie. Ook onderzoeken zij de verwerking van gegevens in de basisregistratie. Een belangrijk onderdeel van de zelfevaluatie BRP is het invullen van de vragenlijsten in de kwaliteitsmonitor.

 • Nieuw model paspoort en identiteitskaart per 30 september

  Op 30 september 2024 introduceren we een nieuw model van het paspoort en de identiteitskaart. Dat doen we om deze documenten veilig en betrouwbaar te houden. Tijdens de introductie hoeven de balies niet dicht. De levering van de documenten is wel anders.

 • Nieuw autorisatiebesluit voor gemeenten

  Op 1 juli zijn de eerste gemeenten geautoriseerd volgens het nieuwe autorisatiebesluit voor gemeenten. Voor een aantal wettelijke taken mogen zij gegevens opvragen van inwoners van andere gemeenten en van niet-ingezetenen.

 • Versie 3.12 HUP beschikbaar

  Met ingang van maandag 1 juli 2024 treedt versie 3.12 van de Handleiding Uitvoeringsprocedures (HUP) in werking. Deze versie bevat een aantal wijzigingen

 • Wijzigingen in LO BRP 2024.Q3

  Op maandag 1 juli 2024 treedt versie 2024.Q3 van het Logisch Ontwerp BRP (LO BRP) in werking. In LO BRP 2024.Q3 zijn drie wijzigingen opgenomen.

Scroll naar boven