Overslaan en naar de inhoud gaan

Toegankelijkheid

De Rijksoverheid besteedt veel aandacht aan gebruiksvriendelijkheid, toegankelijkheid, bouwkwaliteit en vindbaarheid van online informatie. Iedereen moet overheidssites gemakkelijk kunnen vinden, gebruiken en bekijken. Om dit mogelijk te maken, past de Rijksoverheid onder meer de Webrichtlijnen toe.

World Wide Web Consortium W3C

De Webrichtlijnen zijn gebaseerd op internationaal erkende richtlijnen van het World Wide Web Consortium (W3C). Deze richtlijnen gaan over toegankelijkheid, bouwkwaliteit en duurzaamheid van websites.

De Webrichtlijnen staan op de lijst met verplichte open standaarden van het Forum Standaardisatie.

 

Toepassing webrichtlijnen

Toepassing van de webrichtlijnen zorgt voor functioneel, technisch en redactioneel goede websites die voor iedereen toegankelijk zijn. Hoe past RvIG.nl de webrichtlijnen toe?  

  • Toepassing van de webrichtlijnen is een vast onderdeel binnen de werkprocessen (zowel voor beheer als doorontwikkeling van de site).
  • Bedrijven die voor de overheid opdrachten uitvoeren, zijn verplicht om de webrichtlijnen toe te passen.

Verantwoording webrichtlijnen

RvIG.nl voldoet aan bijna alle eisen van de webrichtlijnen. Om diverse redenen hebben wij geen Toegankelijkheidsverklaring aangevraagd:

  1. We zijn bezig met het ontwikkelen van een nieuwe website
  2. De techniek van de huidige website is nog niet op orde.

Meer uitleg staat op Toegankelijkheidsverklaring.nl.

Tips of opmerkingen over RvIG.nl

Heb je tips of opmerkingen over de toegankelijkheid? Laat het weten via info@rvig.nl. RvIG verhelpt een eventuele verminderde toegankelijkheid zo snel mogelijk. In specifieke situaties zoekt RvIG naar een passende oplossing.

Pdf's en webrichtlijnen

De website RvIG.nl voldoet met een aantal pdf's niet aan de webrichtlijnen. Dit wordt op deze pagina verder uitgelegd.

Onderdeel waarop RvIG.nl niet voldoet aan de webrichtlijnen: pdf's

Specificatie

Pdf-documenten op RvIG.nl

Oorzaak

De webrichtlijnen stellen eisen aan pdf-bestanden. Diverse partijen leveren pdf's aan voor publicatie op RvIG.nl. Niet iedereen beschikt over de specifieke kennis om een .pdf te maken volgens de webrichtlijnen. Daardoor kan RvIG.nl niet garanderen dat alle pdf's op de site aan de webrichtlijnen voldoen.

Gevolg

RvIG.nl neemt verschillende initiatieven om op termijn een goed alternatief aan te bieden.

Alternatieven

De pdf's op deze website zijn geïnventariseerd en omgezet naar tekst op de pagina's. Enkele documenten zijn zo groot dat dit niet mogelijk is, o.a. het Logisch Ontwerp. Wij zoeken hiervoor naar een oplossing.

Scroll naar boven