Overslaan en naar de inhoud gaan

Actueel

 • 10 jaar BRP – Midden in de maatschappij en nog altijd even betrouwbaar

  De Basisregistratie Personen (BRP) viert dit jaar haar 10de verjaardag. Dit jaar staan we daar op verschillende momenten bij stil. Want de BRP is een echte teamplayer, zij is er niet voor zichzelf, maar voor de hele overheid. Een onmisbare kracht voor het uitvoeren van tal van overheidstaken. Zonder BRP geen hielprikjes, geen stempassen, geen rijbewijzen, geen DigiD, geen uitkeringen en geen contact met burgers in het buitenland.

 • Evaluatie van het experiment ‘Seintje’

  Het doel van het experiment ‘Seintje’ is om te onderzoeken of het verzenden van meldingen over nieuwe inschrijvingen op woonadressen door gemeenten bijdraagt aan het verbeteren van de adreskwaliteit en het de burger helpt. Om dit te kunnen beoordelen wordt het experiment geëvalueerd door ministerie van BZK. Hierbij is informatie vanuit gemeenten onmisbaar. Op 14 december 2023 hebben gemeenten een brief ontvangen van het ministerie van BZK over deze evaluatie van het experiment ‘Seintje’.

 • Nieuwe HUP versie 3.10 per 1 januari

  Met ingang van 1 januari 2024 treedt de HUP, versie 3.10 in werking. In deze versie zijn de voorschriften opgenomen uit het Logisch Ontwerp BRP 2024.Q1.

 • Wijzigingen in LO BRP 2024.Q1

  Op 1 januari 2024 treedt versie 2024.Q1 van het Logisch Ontwerp BRP (LO BRP) in werking. Met ingang van 2024 start RvIG voor het LO met een nieuwe versienummering. Het nummer bestaat uit het jaar, gevolgd door een punt, de letter Q en het nummer van het kwartaal.

Scroll naar boven