Overslaan en naar de inhoud gaan

Cijfers: Beheervoorziening BSN

De Beheervoorziening burgerservicenummer (BV BSN) bestaat uit een aantal voorzieningen die samen zorgen voor het beheer van het burgerservicenummer (BSN). Organisaties die werken met het BSN (zoals gemeenten of andere overheidsorganisaties) kunnen toegang krijgen tot de BV BSN.

Aantal uitgegeven burgerservicenummers 2019 - 2022

Presentievragen 2019 - 2022

Voorafgaand aan het toekennen van een BSN moet de aanvragende instantie een presentievraag uitvoeren, door middel van een toepassing bij de BV BSN. Gebruik van deze dienst is noodzakelijk bij een eerste inschrijving en vervolginschrijvingen waarbij sprake is van een tussentijds verblijf in het buitenland.

Het doel van de presentievraag is het voorkomen dat een persoon aan wie al een burgerservicenummer is toegekend, nog een ander nummer toegewezen krijgt.

Totaal aantal berichten

In deze grafiek zie je hoeveel berichten er tussen 2019 en 2022 verstuurd zijn via de berichtendienst van de beheervoorziening BSN.

Verificatievragen 2019 - 2022

De verificatievraag geeft antwoord op de vraag of het document dat bij het documentnummer hoort 'in verkeer' is en zegt niets over de echtheid van het aangeboden document.

Scroll naar boven