Overslaan en naar de inhoud gaan

Cijfers: Centraal Meldpunt Identiteitsfraude

Slachtoffers van (mogelijke) identiteitsfraude kunnen terecht bij het Centraal Meldpunt Identiteitsfraude (CMI). Het CMI biedt hulp en advies om het misbruik van je gegevens te stoppen en eventuele gevolgen te herstellen. Daarnaast geeft het CMI preventief advies, voorlichting en verzorgt presentaties.

Meldingen in 2024

Bovenstaande grafiek laat de meldingen in 2024 zien. Het bovenste vlak geeft het totaal op jaarbasis aan en het onderste vlak zijn het aantal meldingen per maand

Type meldingen in 2024

Je kunt bij het CMI via vier formulieren melding van identiteitsfraude doen. Overige meldingen kunnen meldingen zijn waarbij er sprake is van een combinatie van de drie vormen, of om meldingen die vallen onder een andere vorm van identiteitsfraude. Bijvoorbeeld als er een telefoonabonnement, lening of creditcard is afgesloten op jouw naam.

Meldingen in 2023

Bovenstaande grafiek laat zien hoeveel meldingen er in 2023 gedaan zijn. Het bovenste vlak geeft het totaal op jaarbasis aan en het onderste vlak zijn het aantal meldingen per maand.

Meldingen identiteitsfraude 2010 - 2023

Sinds de oprichting van het CMI in 2010 hebben steeds meer burgers hun weg naar het meldpunt gevonden. Bovenstaande grafiek laat zien hoeveel meldingen er per jaar gedaan zijn. In 2023 deden ruim zevenduizend burgers melding van (mogelijke) identiteitsfraude.

Scroll naar boven