Overslaan en naar de inhoud gaan
Zoeken in

Dutch ID monitor

Om meer te leren van medewerkers die de Nederlandse paspoorten en identiteitskaarten controleren is de Dutch ID monitor opgezet. Een methode waarmee de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RvIG) het gebruik van de echtheidskenmerken van de Nederlandse Identiteitsdocumenten onderzoekt.

Wat is de Dutch ID monitor?

De Dutch ID monitor is een laagdrempelig innovatief evaluatie-instrument. Via de monitor wordt informatie binnengehaald over de manier waarop het Nederlands paspoort en de identiteitskaart gecontroleerd worden en welke echtheidskenmerken daarbij gebruikt worden.  

 Wat doet RvIG er vervolgens mee? 

We verzamelen de resultaten en werken die verder uit. Zo krijgen we inzicht in wat goed is aan de reisdocumenten en wat kan worden verbeterd in het volgende model. We werken uit wat RvIG kan doen om de documenten te optimaliseren op het gebied van beveiliging en vormgeving. In het verleden zijn door deze werkwijze bijvoorbeeld de volgende aanpassingen aangebracht: 

  • meer tactiele informatie op houderpagina en ID-kaart; 
  • grotere foto identiteitskaart 
  • verwijderen letter O en cijfer 0 uit documentnummer. 

Wil je helpen de identiteitsdocumenten te verbeteren?

Wil je helpen de identiteitsdocumenten te verbeteren stuur dan maar een e-mail naar info@rvig.nl. We zullen kijken of we jou of jouw organisatie mee kunnen nemen in ons onderzoek.

Scroll naar boven