Overslaan en naar de inhoud gaan
Naslagwerk

Wat kunt u vinden op deze pagina?

Vragen?

088 900 1000
Maandag - Vrijdag 08:30 - 17:00 uur

Flyer identiteitsfraude voorkomen, herkennen en herstellen

In de flyer identiteitsfraude voorkomen, herkennen en herstellen vind je uitleg en tips over wat identiteitsfraude is en hoe je het kunt voorkomen. Ook lees je in deze flyer wat je kunt doen als je onverhoopt slachtoffer wordt van identiteitsfraude.

Online shoppen zonder te betalen. Geld lenen en van de aardbodem verdwijnen. Een telefoonabonnement afsluiten en ervandoor gaan met de nieuwste telefoon. Stel je eens voor dat een oplichter dit doet uit jouw naam. De oplichter is spoorloos en jij krijgt de rekening. Dit noemen we ‘identiteitsfraude’ en dit kan grote gevolgen hebben.

Voorkom van identiteitsfraude

Een oplichter steelt jouw identiteitsgegevens. Bijvoorbeeld via een online advertentie of met een phishingmail. Met deze gegevens bestelt een oplichter spullen op jouw naam of sluit hij een lening af. Wat je kunt doen om identiteitsfraude te voorkomen, lees je in deze folder. Maak het oplichters niet te makkelijk en wees alert.

Ben je slachttoffer van identiteitsfraude? Meld het bij het Centraal Meldpunt Identiteitsfraude (CMI). Het CMI geeft advies om identiteitsfraude te voorkomen en ondersteunt slachtoffers om het misbruik te stoppen en de gevolgen te herstellen.

Download flyer

Delen

Scroll naar boven