Overslaan en naar de inhoud gaan

Het centrale systeem van 3 PIVA's: de PIVA-V

Soms hebben organisaties persoonsgegevens nodig, zoals gemeenten, de Belastingdienst of politie. Om zo goed mogelijk samen te werken hebben Bonaire, Sint Eustatius en Saba een gezamenlijk systeem: de PIVA-V, oftewel de Persoonsinformatievoorziening Nederlandse Antillen en Aruba Verstrekkingen.

Wettelijke taak

De organisaties hebben de gegevens nodig om hun wettelijke taak te kunnen uitvoeren. Door de samenwerking verloopt de uitwisseling van gegevens zo goed en soepel mogelijk. De PIVA-V bevat geen gegevens van personen uit Aruba, Curaçao en Sint Maarten.

De PIVA-V is een centrale database. De Rijksdienst voor Identiteitsgegevens beheert het systeem en verstrekt op verschillende manieren gegevens aan overheidsinstanties. Bijvoorbeeld via selectie.

Gegevens worden niet zomaar gedeeld

Organisaties krijgen niet zomaar persoonsgegevens verstrekt uit de PIVA-V. RvIG stelt eerst juridisch vast of een gebruiker recht heeft op de gegevens. De organisatie moet precies omschrijven welke persoonsgegevens ze nodig heeft. En wat de wettelijke taak is waarvoor de gegevens nodig zijn. RvIG controleert dit nauwkeurig.

 

Scroll naar boven