Overslaan en naar de inhoud gaan

Medewerker contractbeheer: Samantha Visser

Samen met haar collega’s begeleidt Samantha Visser alle inkooptrajecten van RvIG. Of het nu gaat om een inkoopaanvraag voor de bestelling van chocoladerepen of het beheren van een contract voor het onderhouden van reisdocumentensystemen – Samantha weet er raad mee. We spraken Samantha over het werken bij RvIG, hoe ze hier terecht is gekomen en haar rol als medewerker contractbeheer. 

 

Image
Een liggende foto van Samantha Visser. De foto is gemaakt voor een artikel in de serie RvIG'er in beeld

 Even voorstellen

Samantha begon haar carrière als secretaresse bij KPN, waarna ze de overstap maakte naar administratief medewerker bij Facilicom. Hier kreeg ze later een leidinggevende functie op het hoofdkantoor. Na een overstap naar de concurrent waar ze als calculator heeft gewerkt, heeft Samantha nog enkele jaren gewerkt als consultant waar ze Europese aanbestedingen begeleidde en diverse contracten beheerde. Sinds 1 februari 2020 is Samantha werkzaam bij RvIG als medewerker contractbeheer.

Hoe kwam je bij RvIG terecht?

Ik was benieuwd naar andere branches. Het inkopen vond ik nog steeds leuk, dus ik was op zoek naar een inkoopfunctie, maar dan in een andere branche. Ook wilde ik dichterbij huis gaan werken. Gedurende mijn loopbaan zocht ik het (onbewust) steeds verder weg van huis: van Rijswijk naar Schiedam, Capelle a/d IJssel en uiteindelijk Culemborg. Aangezien ik dichtbij het centrum van Den Haag woon, kwam ik al snel bij de ministeries uit. Op de site werkenvoornederland.nl kwam ik de vacature voor ‘medewerker contractbeheer’ tegen.

Voordat ik op de baan solliciteerde kende ik RvIG niet, ik wist niet eens dat het bestond. Dus toen ik de vacature voorbij zag komen, heb ik mij eerst ingelezen over de organisatie. Ik wilde wel bij een bedrijf werken waar ik affiniteit met het product had. En hoe interessant is het om voor een bedrijf te werken dat verantwoordelijk is voor het uitgeven en beheren van persoonsgegevens en reisdocumenten? Ik solliciteerde en zo geschiedde.

Hoe heb je de start bij RvIG ervaren?

Als een warm welkom. Het is altijd even afwachten hoe iedereen op je reageert, maar iedereen was heel aardig en geïnteresseerd. Als nieuweling moet je je weg natuurlijk nog vinden, binnen RvIG was iedereen altijd bereid om te helpen. Omdat er bij RvIG geen vaste werkplekken zijn, zit je niet altijd in dezelfde samenstelling, waardoor je snel veel mensen leert kennen. Ook de sollicitatieprocedure heb ik als zeer prettig ervaren trouwens. Deze verliep vrij vlot.

En hoe ervaar je het werken bij RvIG, nu je er al ‘een tijdje’ bent?

Ik ben erg blij met mijn overstap. RvIG is een interessant bedrijf. Er zitten ook een aantal ‘prettig gestoorde’ mensen op onze afdeling, zal ik maar zeggen. Dit maakt het werken erg leuk. Enerzijds werkt iedereen hard, maar er is ook tijd voor een lolletje.

Ook is het op kantoor niet de bedoeling je scherm open te laten staan als je van je werkplek afloopt. Als dit gebeurt, kan het wel eens zijn dat er vanuit jouw mailbox een mail naar de afdeling gestuurd met de boodschap: ‘Ik trakteer’. Mij is dit dus (ook) overkomen. Je logt dan weer in en ziet een heleboel mailtjes met 'oh lekker', 'bedankt', etc. Dan denk je: huh? Wat? Tsja, dan weet je dat je eraan moet geloven. 

Vertel eens wat over je rol als medewerker contractbeheer, wat houdt dat in?

In totaal werken we met vier mensen op onze afdeling, ieder zijn of haar eigen portfolio. Ik houd mij met name bezig met het inkopen van tijdelijk personeel en inkoop voor communicatie, zoals tekstschrijvers, fotografen, animaties en video’s. Bij afwezigheid kunnen we elkaar uiteraard vervangen.

Waaruit bestaat jouw werkdag/werkweek?

Mijn werkdagen starten meestal rond 08.30 uur. Dan begin ik met mijn eigen inbox en daarna met de inbox van onze afdeling. De mails die voor mij zijn neem ik in behandeling en andere mails wijs ik toe aan mijn collega’s, als ze dat niet al zelf gedaan hebben. Gedurende de dag komen er natuurlijk steeds nieuwe mails in de mailboxen binnen en die nemen we zo snel mogelijk in behandeling. Daarna neem ik de status van alle inkoopaanvragen door. Als inkoopaanvragen al een tijdje bij iemand liggen stuur ik diegene een herinnering. Verder ben ik veel aan het bellen en heb ik dagelijks videocalls. Met het team hebben we één keer per week teamoverleg.

Image
Een staande foto van Samantha Visser. De foto is gemaakt voor een artikel in de serie RvIG'er in beeld

Wat maakt je gelukkig in je rol als medewerker contractbeheer bij RvIG?

Ik vind het leuk om verschillende inkopen te doen, om uit te zoeken of het juiste inkoopproces gehanteerd wordt en om de mensen die de inkoop willen doen hierin te ondersteunen of te adviseren. Ook de flexibiliteit in het werk is fijn: de wijze waarop je je werk inricht is geheel aan jezelf, als het werk maar gedaan wordt. Als je je werk op orde hebt, dan is het goed. Als je ergens verbeterpunten ziet of ergens tegenaan loopt, dan kun je dit voorleggen en bespreken. Als dit inderdaad leidt tot een verbetering, wordt dit ingezet. Daar staat de organisatie voor open.

Werken bij RvIG?

Scroll naar boven