Overslaan en naar de inhoud gaan

Collega’s van burgerzaken voortvarend van start met oppakken bevindingen BAG-BRP

RvIG heef vrijdag 19 april de eerste resultaten van de vergelijking BAG-BRP uitgeleverd in de Kwaliteitsmonitor.

Dat medewerkers van burgerzaken hier direct mee aan de slag zijn gegaan was duidelijk want er kwamen al snel wat meldingen en vragen binnen. De meeste gingen over wijzigingen die al in de BAG zijn doorgevoerd maar nog als bevinding in de vergelijking naar boven komen. Dit heeft te maken met het feit dat het BAG bestand dat is gebruikt niet 100% actueel is. Het bestand moet namelijk nog bewerkt worden door zowel het Kadaster als RvIG. Het is dus goed mogelijk dat er na die datum wijzigingen in de BAG zijn doorgevoerd, maar die zijn dan nog niet meegenomen in de vergelijking met de BRP. Deze wijzigingen worden wel in de volgende runs meegenomen. De bevindingen staan dan niet meer in de lijst.

Ook blijken er bevindingen te zijn uitgeleverd die (nog) niet uitgeleverd hadden moeten worden, over een nevenadres. Dit is anders dan het hoofdadres (zoals een leveranciersingang). Uitgangspunt is dat personen niet op een nevenadres ingeschreven mogen zijn. De uitzondering hierop is wanneer een gemeente of organisatie als briefadresgever optreedt. Tijdelijk geldt dit ook voor een opvanglocatie of zorginstelling.

Wanneer bij controle van de bevinding blijkt dat het om een nevenadres gaat waarbij sprake is van een briefadres, zorginstelling of opvanglocatie, dan is het advies om deze bevinding voorlopig te negeren. Er hoeft geen markeerverzoek ingediend te worden omdat dit bij de komende runs wordt gecorrigeerd en de bevinding dan niet meer terugkomt.

Meer informatie over de koppeling BAG-BRP is te vinden op de pagina Toelichting - Koppeling BAG-BRP.

Delen

Scroll naar boven