Overslaan en naar de inhoud gaan

VNG, NVVB en RvIG ondertekenen afsprakenkader LAA

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), de Nederlandse Vereniging voor Burgerzaken (NVVB) en de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RvIG) hebben op donderdag 14 september het afsprakenkader Landelijke Aanpak Adreskwaliteit (LAA) ondertekend. Deze ondertekening vormt een mooie afronding van de wettelijke inbedding van LAA in de wet BRP.

In het afsprakenkader staan gezamenlijke afspraken over het borgen van de rechten van burgers, het voorkomen van discriminatoire werking van profielen en het verzekeren van menselijke tussenkomst bij de gegevensverwerking. Het afsprakenkader is vastgesteld door het samenwerkingsverband LAA. Dat bestaat uit RvIG, de VNG, NVVB, de Belastingdienst, Dienst Toeslagen en het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB).

De Belastingdienst, Dienst Toeslagen, en het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) tekenden als signaalleveranciers van LAA het afsprakenkader eerder al. Zij zijn daarmee aangewezen als bestuursorgaan in de ministeriële regeling bij de wet BRP voor LAA. Dat maakt dat zij signalen kunnen leveren aan het Informatieknooppunt bij RvIG.

Image
Nathan Ducastel (VNG), Fred Jacob (RvIG) en Simon van Rijsdijk (NVVB)

Op de foto: Nathan Ducastel (VNG), Fred Jacob (RvIG) en Simon Rijsdijk (NVVB). 

Delen

Scroll naar boven