Hoe werkt de TMV voor gemeenten?
De TMV 2.0 legt nadruk op het doen van kwalitatief goede terugmeldingen Afnemers kunnen een toelichting schrijven en bijlagen en contactgegevens bijvoegen. Dit draagt bij aan de verhoging van de kwaliteit van de terugmeldingen en daarmee de kwaliteit van de BRP.
De Terugmeldvoorziening (TMV2.0) bestaat uit de digimeldingvoorziening voor afnemers en het TMV2.0 portaal voor gemeenten.
Afnemers doen de terugmelding via digimelding. Terugmelden vindt plaats op de gemeente van bijhouding. Afnemers moeten deze met de TMV 2.0 zelf kiezen. Via Digimelding komt de terugmelding vervolgens in het TMV2.0 portaal van de gekozen gemeente.
Een gemeente ontvangt de terugmelding in het TMV2.0 portaal voor bijhouders en kan daar de terugmelding in behandeling nemen en afhandelen.
Een gemeente kan een in het TMV2.0 portaal ontvangen terugmelding over persoonsgegevens waarvan een andere gemeente bijhouder is, doorsturen naar deze andere gemeente.
Afnemers kunnen hun contactgegevens en maximaal 5 bijlages met een terugmelding meezenden. Ook kunnen afnemers hun bevindingen in een extra lange toelichting schrijven. Het is voor een gemeente essentieel om te weten waarom de afnemer twijfelt aan de gegevens in de BRP. Hiermee voorkomt de afnemer dat de gemeente de melding onterecht afwijst.