Overslaan en naar de inhoud gaan

Registratie in PIVA en BRP bij verhuizingen

Als je gaat verhuizen tussen Caribisch Nederland, de Caribische landen en Nederland wordt dat geregistreerd als immigratie of emigratie. Dat geldt ook voor verhuizingen tussen de 6 eilanden. Dat komt doordat de bevolkingsadministraties (PIVA’s) op de eilanden en de Basisregistratie Personen (BRP) in Nederland gescheiden bevolkingsadministraties zijn.

Uitwisseling persoonsgegevens

Nederlandse gemeenten, Caribisch Nederland en de Caribische landen wisselen onderling persoonsgegevens uit. Dit bevordert de kwaliteit van de persoonsgegevens in de basisadministraties, voorkomt dubbele inschrijvingen en is nodig in verband met de verhuizingen tussen de verschillende delen van het Koninkrijk.

Persoonsnummer (A-nummer)

Is de verhuizing een eerste inschrijving, dan maakt de gemeente of het eiland waar je gaat wonen een nieuwe persoonslijst (dat is een set persoonsgegevens) aan. Die is gebaseerd op de persoonslijst uit de gemeente of het eiland van vertrek. Het A-nummer uit die lijst wordt overgenomen op de nieuwe persoonslijst. Het eerste A-nummer dat aan jou is toegekend, wordt altijd gebruikt. De datum van de eerste inschrijving en de oude adresgegevens worden niet overgenomen.

Persoonsgegevens tegelijk in BRP en PIVA

Omdat de BRP en PIVA gescheiden administraties zijn, kan een persoon tegelijk in de BRP en in de PIVA geregistreerd staan. Maar er is altijd maar één persoonslijst met een actueel adres. Je kunt dus niet in beide administraties zijn ingeschreven met een actueel adres. Mocht dit toch voorkomen, dan moet de betrokken instantie dit herstellen.
 

Scroll naar boven