Overslaan en naar de inhoud gaan

Senior Functioneel Beheerder: Orson Bakker

Image
Een closeup-foto van Orson Bakker. De foto is gemaakt voor een artikel in de serie RvIG'er in beeld

Even voorstellen:

Orson Bakker begon zijn carrière bij de Hogeschool Rotterdam als Technical Support Engineer. Daarna ging hij werken bij VolkerWessels Infra ICT en het Maasstad Ziekenhuis. Vervolgens maakte hij de stap naar Functioneel Beheerder. Sinds 2022 is hij Senior Functioneel Beheerder bij RvIG. Orson besteedt zijn vrije tijd graag aan zijn vrienden. Ook sport hij graag: hij doet aan hardlopen, zit op voetbal en gaat regelmatig fitnessen. Daarnaast houdt hij van lezen en series kijken.

Hoe kwam je bij RvIG terecht?

Ik ben bij RvIG terechtgekomen via een recruiter op LinkedIn. De vacature sprak mij direct aan en ik zag een goede kans liggen voor de toekomst. Ik heb de ruimte gekregen om een dag mee te lopen bij de afdeling Infra binnen RvIG en één week later tekende ik mijn contract.

Hoe ben je binnen je team verwelkomd?

Ik voelde me al direct op de eerste dag welkom en ben netjes ontvangen door mijn collega’s. De eerste weken zijn altijd lastig om goed doorheen te komen. Dan doel ik vooral op het onthouden van namen en weten waar je terechtkunt met je vragen. Maar dat is in principe bij elke nieuwe werkgever. Ook hierbij hebben mijn collega’s mij goed geholpen!

Hoe ervaar je de sfeer?

De sfeer is goed. Er is een mooie balans tussen plezier maken en hard werken! Wanneer we hard werken wil iedereen ook graag zijn of haar doel halen. Dit is erg fijn aan deze afdeling, je merkt daardoor ook op de langere termijn dat er veel doelen worden behaald. Daarnaast organiseren we ook uitjes binnen de afdeling, dit is ook erg leuk!

Vertel eens wat over jouw rol en je gemiddelde werkdag

Ik zorg dat informatiesystemen optimaal functioneren en doorontwikkeld worden op basis van de organisatie- en gebruikersbehoefte. Ook help ik collega’s om de systemen correct te gebruiken door vragen te beantwoorden en documentatie te verzorgen. Het is een rol waarin je veel met mensen werkt, dus sociale skills zijn belangrijk!

Ik start de dag om 09:00 uur met het doornemen van mijn e-mail en de planning uit mijn agenda. Daarna heb ik in de ochtend een digitaal (Webex of Teams) overleg van onze afdeling, zodat iedereen op de hoogte is van de gebeurtenissen van de dag ervoor en van op de dag zelf. Daarna volgen meestal nog een aantal digitale overleggen over diverse onderwerpen, hierbij moet je denken aan gesprekken over inbeheername van softwarepakketten, het optimaliseren van informatiebehoefte, het beter laten functioneren van software et cetera. Je wordt erg vrij gelaten in je doen en laten, dit maakt mijn werk extra leuk. De dag eindig ik vaak met kleine klusjes, die bij het reguliere werk horen.

Image
Een foto van Orson Bakker voor een paar bomen. De foto is gemaakt voor een artikel in de serie RvIG'er in beeld

Wat maakt je gelukkig in je rol bij RvIG?

Mij maakt het gelukkig om voor complexe processen of problemen, een simpele en makkelijke oplossing te maken. Als dit dan ook daadwerkelijk lukt, is dit voor de gebruiker snel zichtbaar, waardoor ik met een grote glimlach naar huis ga.

Ik krijg ruimte om proactief na te denken over een nieuwe manier van werken. Als zo’n idee wordt toegepast en goed werkt, dan word ik daar erg gelukkig van!

Hoe ervaar je het werken bij RvIG?

Het is een fijne organisatie om bij te werken. Het is een organisatie die veel wil ontwikkelen, waardoor het werk goed afwisselend blijft. Medewerkers die je op de gang tegenkomt zijn altijd in voor een praatje. Al met al een goede werkgever met fijne en behulpzame medewerkers!

Heb jij een visie op de Nederlandse identiteit?

Identiteit is hoe anderen en wij onszelf beschouwen. Onze identiteit kent vele kanten, zoals etniciteit, geslacht, klasse, levensovertuiging, enzovoorts. Alleen als we bewust onze identiteit accepteren kunnen we gelukkig worden en iets voor andere mensen betekenen!

Werken bij RvIG?

Scroll naar boven