Overslaan en naar de inhoud gaan

Senior medewerker Frontoffice: Saskia Cornelisse-Langelaan

Saskia Cornelisse-Langelaan werkt sinds juni 2021 als senior medewerker bij de Frontoffice van de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RvIG). We spreken haar over het werken bij RvIG: hoe bevalt het bij ons en wat is precies haar rol binnen de organisatie?

Image
Een foto van Saskia Cornelisse, gebruikt voor de serie RvIG'er in beeld

Even voorstellen

Saskia studeerde bedrijfskunde en volgde een master in Human Resource Management. Ze begon haar carrière vervolgens bij een softwarebedrijf waar ze acht jaar lang werkte. Eerst op de klantenservice en vervolgens als aanstuurder van de ontwikkelaars.

Saskia heeft een jonge dochter waar ze een groot deel van haar vrije tijd mee bezig is. Daarnaast houdt ze van lezen, schilderen, reizen en sporten. In het weekend spreekt ze graag met vrienden af.

Hoe kwam je bij RvIG terecht?

Dat was eigenlijk toeval. Bij mijn vorige werkgever begon ik op de klantenservice, maar groeide ik door naar een andere functie. Ik miste in die functie het contact met klanten, dus ik ging online op zoek naar een leuke baan in de klantenservice. Zo kwam ik een vacature bij de Frontoffice van RvIG tegen.

Hoe heb je jouw start bij RvIG ervaren?

De sollicitatieprocedure ging erg snel, maar verliep prettig. Bij beide gesprekken zaten een manager en directe collega’s, hierdoor konden al mijn vragen goed worden beantwoord. Het contact rondom de gesprekken verliep ook goed.

Mijn eerste werkdag was in de zomer van 2021, een periode tussen de coronalockdowns in. Je mocht toen gelukkig wel af en toe naar kantoor. De eerste weken was er altijd een collega aanwezig op kantoor met wie ik kon meeluisteren en die zaken uit kon leggen. Met de andere collega’s had ik dagelijks digitaal contact zodat ik daar toch al een band mee kon opbouwen. Toen we elkaar fysiek konden ontmoeten was het gelijk gezellig en alsof we al jaren collega’s waren.

Hoe zou je de sfeer binnen de organisatie omschrijven?

De sfeer binnen heel RvIG is prettig en ontspannen. Alle collega’s staan open om kennis met je te maken en dingen uit te leggen. Dit was zo in de eerste maanden, maar zelfs nu ik hier al bijna 2 jaar werk kan ik nog steeds overal terecht met vragen en staat iedereen voor je klaar om te helpen. Ik merk ook dat collega’s interesse hebben in de Frontoffice. Steeds vaker komen er (nieuwe) collega’s meeluisteren om een idee te krijgen van wat we doen.

Daarover gesproken: wat doe jij precies?

Een groot deel van mijn werk bestaat uit het beantwoorden van vragen van gemeenten, afnemers en burgers. Die vragen komen telefonisch, per e-mail of soms per brief binnen. Vanuit mijn rol als senior ben ik ook aanwezig bij verschillende overleggen met collega’s van andere afdelingen om trends en vragen aan elkaar door te geven. Daarnaast maak ik het rooster en verschillende rapportages, bijvoorbeeld over de afhandeltermijn van meldingen.

Wat maakt je gelukkig in je rol bij RvIG?

RvIG is een uitvoeringsorganisatie en dat past wel goed bij me. Ik vind het fijn dat duidelijk is aan welk onderwerp je bijdraagt met je werk. De onderwerpen waar RvIG zich mee bezighoudt waren me als ‘burger’ ook al bekend, ook al wist ik er inhoudelijk niet veel over, het maakte RvIG voor mij een goede keuze vanwege die tastbaarheid.

Daarnaast kan je vanuit RvIG gemeenten en burgers echt verder helpen. Vanuit mijn rol bij de Frontoffice ben ik elke dag bezig met het helpen van mensen, daar haal ik veel energie uit. Elk telefoongesprek en e-mail helpt iemand anders weer verder en dat vind ik heel mooi. Daarnaast word ik gelukkig van het werken in een team. We vullen elkaar goed aan en pakken allemaal onze verantwoordelijkheid.

Het werken bij RvIG is heel fijn. De sfeer is goed, het is fijn samenwerken met collega’s en de materie is erg interessant. Soms duurt het lang voordat iets verandert, maar dat is ook logisch in een grotere (overheids)organisatie. Dat we deels thuis mogen werken, werkt voor mij erg goed. Thuis kan ik me zonder afleiding concentreren op de ingewikkeldere taken en op kantoor is het fijn om samen te overleggen. Ik zie mijn directe collega’s minstens één keer per week.

Image
Een foto van Saskia Cornelisse, gebruikt voor de serie RvIG'er in beeld

Werken bij RvIG?

Scroll naar boven