Overslaan en naar de inhoud gaan

Testbestanden BvBSN

Een gemeente of organisatie die toegang wil tot de Beheervoorziening BSN (BV BSN) voor het stellen van verificatievragen, doorloopt eerst een aansluittest op de proefomgeving BV BSN. De proefomgeving kan ook gebruikt worden voor het uitvoeren van systeemtesten. Voor de proefomgeving zijn testbestanden beschikbaar. Hieronder vind je een aantal tips.

  • Als je zelf testgevallen moet maken en BSN’s nodig heeft: gebruik dan de BSN’s uit de omnummertabel. Dan weet je zeker dat die BSN’s nooit aan bestaande personen gekoppeld kunnen zijn.
  • Gebruik voor algemene testdoeleinden de BSN’s in de omnummertabel die beginnen met '99999' (Test-BSN 910 t/m 1840). De BSN’s die beginnen met '0000' zijn bedoeld voor specifieke tests met voorloopnullen.
  • Gebruik bij het maken van testgevallen nooit de persoonsgegevens van jezelf, collega’s of andere bestaande personen. Op internet zijn voldoende generatoren te vinden die je helpen bij het genereren van namen, datums, etc. Zoek bijvoorbeeld op 'random name generator'
  • PostNL adviseert om bij het maken van test-postcodes te kiezen voor een combinatie die bestaat uit 4 cijfers met als laatste cijfer een 0 en als letters 'OO' of 'II'. Deze combinaties komen niet voor als postcodes van bestaande adressen in Nederland.
Scroll naar boven