Overslaan en naar de inhoud gaan

Je kunt je burgerservicenummer vinden op je paspoort, identiteitskaart en rijbewijs uit Nederland. Je kunt het nummer ook online opzoeken via MijnOverheid. Daarnaast vind je het BSN op een Nederlandse loonstrook, jaaropgaaf, zorgpas of zorgpolis. Op deze pagina leggen we uit waar je je BSN vindt, dit is afhankelijk van het soort document.

BSN op paspoort

Jouw burgerservicenummer (BSN) staat in je Nederlandse paspoort op de voorkant of achterkant van de houderpagina. De houderpagina is de harde kunststof pagina waarop je pasfoto staat.

BSN op paspoort vóór 2014

Op paspoorten van vóór 2014 staat het burgerservicenummer (BSN) voorop. Let op: een paspoort van vóór 2014 is inmiddels niet meer geldig.

BSN op paspoort vóór 2021

Heb je een paspoort met een afgiftedatum vóór 30 augustus 2021 en ná 2014? Dan staat jouw BSN op de achterkant van de houderpagina (de pagina met je pasfoto). Het BSN bestaat uit 9 cijfers. Boven je BSN staat ‘persoonsnummer’, dat is een ander woord voor BSN. Op onderstaande afbeelding is de plek waar je het BSN kunt vinden rood omcirkeld.

Image
Achterkant houderpagina paspoort met rood omcirkeld de plaats van het bsn

BSN op paspoort vanaf 2021

Heb je een paspoort afgiftedatum 30 augustus 2021 of later? Dan staat je BSN in een QR-code en leesbare cijfers op de achterkant van de houderpagina (de pagina met jouwpasfoto) van het paspoort. Het BSN bestaat uit 9 cijfers. Boven je BSN staat ‘persoonsnummer’, dat is een ander woord voor BSN. Op onderstaande afbeelding is de plek waar je het BSN kunt vinden rood omcirkeld. Beeld: ©RvIG / RvIG

Image
Achterkant houderpagina paspoort BSN 2021 of later

 

BSN op identiteitskaart

Jouw burgerservicenummer (BSN) staat op achterkant van je Nederlandse identiteitskaart (ID-kaart). Heb je een ID-kaart van 2 augustus 2021 of later? Dan staat je burgerservicenummer ook in een QR-code op de achterzijde van je identiteitskaart. Op onderstaande afbeelding is de plek waar je het BSN kunt vinden rood omcirkeld. Beeld: ©RvIG / RvIG

Image
Achterkant ID-kaart BSN

 

BSN op rijbewijs

Je vindt jouw burgerservicenummer (BSN) op de achterkant van uw Nederlandse rijbewijs, linksboven. Het nummer, in dit voorbeeld 000000000 vóór de / is het BSN. Het nummer achter de / is het rijbewijsnummer.

Image
Achterkant Rijbewijs BSN

 

 

BSN online opzoeken via MijnOverheid

Je kunt je BSN online opzoeken via MijnOverheid (www.mijnoverheid.nl) of de app MijnGegevens. Klik op Identiteit – Bekijk persoonsgegevens. Voor de website en app moet je inloggen met DigiD.

BSN op zorgpas

Op een Nederlandse zorgpas vindt je het nummer meestal bij BSN of Personal identification number.
 

Scroll naar boven