Overslaan en naar de inhoud gaan

Actueel

 • Stand en workshops goed bezocht tijdens NVVB jaarcongres

  Op 17 en 18 april was RvIG aanwezig op het NVVB jaarcongres. Dit congres, dat jaarlijks speciaal voor medewerkers burgerzaken georganiseerd wordt, is goed bezocht. We kijken terug op een geslaagde deelname. Naast onze informatiestand hebben we tijdens het congres ook vijf workshops verzorgd.

 • Bescherm je identiteitsgegevens tegen misbruik met de vernieuwde KopieID-app

  Je huurt een auto, checkt in bij een hotel of sluit een abonnement af... Er zijn tal van momenten waarop een kopie van je identiteitsdocument gevraagd wordt, maar niet in alle gevallen mag dit. Met de KopieID-app maak je veilig een kopie van je identiteitsdocumenten, waarmee je jouw identiteitsgegevens en je privacy beschermt. Dit kan nu nog eenvoudiger met de recent vernieuwde versie van de app. De gratis app is beschikbaar in de App Store of Google Play Store.

 • Versie 3.11 HUP beschikbaar

  Met ingang van maandag 1 april treedt versie 3.11 van de Handleiding Uitvoeringsprocedures (HUP) BRP in werking. In deze versie van de HUP zijn diverse teksten gewijzigd of toegevoegd.

 • Wijzigingen in LO BRP 2024.Q2

  Let op: niet op 1 april, maar op 22 april 2024 treedt versie 2024.Q2 van het Logisch Ontwerp BRP (LO BRP) in werking. De inwerkingtreding wordt opgeschoven naar het moment dat het Experimentbesluit BRP dataminimalisatie in werking zal treden. Twee van de vier LO-wijzigingen, die in deze versie van het LO BRP worden geïmplementeerd, zijn namelijk afhankelijk van dat besluit.

 • Help mee de zelfevaluatie BRP te verbeteren

  RvIG is op zoek naar jouw input om de zelfevaluatie BRP te verbeteren. De zelfevaluatie is een instrument die gemeenten helpt om de kwaliteit van hun Basisregistratie Personen (BRP) te beoordelen.

Scroll naar boven