Overslaan en naar de inhoud gaan
Zoeken in

Handleiding webservice TMV

Dit document beschrijft welke handelingen er nodig zijn om gebruik te kunnen maken van de TMV webservice voor bronhouders.

Handleiding webservice TMV

Randvoorwaarden

Om aan te kunnen sluiten op TMV 2.0 zijn de volgende zaken vereist:

  • Een certificaat voor het signen van het Soap-bericht. Dit wordt het sign-certificaat genoemd.
  • Een certificaat voor de mTLS (mutual TLS of 2 zijdige TLS) verbinding. Dit wordt het tls-certificaat genoemd en is gepubliceerd op de website van RvIG.
  • Een aansluiting op Diginetwerk.

Aansluiting aanvragen

De aanvraag voor het aansluiten op de TMV webservice voor bronhouders moet worden verstuurd aan info@rvig.nl. Deze aanvraag moet de volgende informatie bevatten:

  • Naam van de betreffende gemeente
  • De TMV-omgeving (TMV-proef omgeving of TMV-productie omgeving)
  • Het publiek-deel van het sign-certificaat met daarin het OIN nummer van de gemeente.

Autorisatie

De verbinding vereist een tweezijdige TLS-verbinding dat met het eerdergenoemde tls-certificaat wordt beveiligd. Uw softwareleverancier kan hier meer informatie over geven. Per gemeente is er maar één sign-certificaat mogelijk. Het sign-certificaat voor productie- en proefomgeving mogen niet gelijk zijn.

End-points

TMV-proef omgeving: https://tmv.lap.idm.diginetwerk.net/tmv-webapp/services/dmks360 WSDL: https://tmv.lap.idm.diginetwerk.net/tmv-webapp/services/dmks360?wsdl IP-adres: 145.21.234.56

TMV-productie omgeving: https://tmv.idm.diginetwerk.net/tmv-webapp/services/dmks360 WSDL: https://tmv.idm.diginetwerk.net/tmv-webapp/services/dmks360?wsdl IP-adres: 145.21.234.36

Scroll naar boven