Overslaan en naar de inhoud gaan

Online formulier versnelt inschrijving bij RNI-loketten

Om het inschrijven in de Registratie Niet-ingezetenen (RNI) te verbeteren, is hard gewerkt aan een online inschrijfformulier. Niet-ingezetenen kunnen voortaan zelf, voorafgaand aan het inschrijven bij het RNI-loket, hun gegevens invullen op het online inschrijfformulier. Het formulier is beschikbaar in 15 talen.

Hoe werkt het online inschrijfformulier?

Personen die korter dan 4 maanden in Nederland verblijven kunnen zich inschrijven in de RNI. Dit kan bij een van de 19 RNI-loketten. Voor het bezoek aan het RNI-loket kunnen niet-ingezetenen hun gegevens alvast invullen op het online formulier. Na het invullen wordt een persoonlijke QR-code gegenereerd. Deze code bevat alle ingevulde gegevens van deze persoon. De niet-ingezetene neemt de persoonlijke QR-code, samen met een identiteitsbewijs, mee naar het RNI-loket. De RNI-loketmedewerker hoeft alleen nog maar deze persoonlijke QR-code te scannen. De gegevens worden automatisch overgenomen. Dit levert enorme tijdswinst op en de kans op het fout overnemen van de gegevens wordt verkleind.

Pilotfase

De afgelopen maanden heeft een aantal RNI-loketten samen met uitzendbureaus en arbeidsmigranten het nieuwe online inschrijfformulier voor niet-ingezetenen uitgebreid getest. De opbrengsten uit de testfase zijn verwerkt waardoor het online inschrijfformulier nog beter aansluit op de praktijksituatie bij de RNI-loketten. Nu deze wijzigingen zijn doorgevoerd, kunnen alle RNI-loketten gebruik maken van het online inschrijfformulier.

Meer informatie vind je op de pagina inschrijven in de Registratie Niet-ingezetenen.

Delen

Scroll naar boven